ATG odds på elitloppet

Elitloppet är ett klassiskt svenskt travlopp som aldrig kommer att sluta intressera spelarna. Detta lopp har under sin mer än femtioåriga historia blivit en av de största och mest prestigefyllda travarrangemangen som hålls i Sverige. Varje år under den sista helgen i maj så samlas Sveriges alla trav-entusiaster och spelare på Solvalla för att njuta av denna stora tilldragelse. Elitloppet är inte stort bara i travmått mätt – loppet räknas faktiskt som en av idrotts-Sveriges största årliga händelser. Vackra hästar, skickliga kuskar, fart och spänning – det finns egentligen ingenting som saknas under den helg som upptas av Elitloppet. Loppet borgar definitivt för en underhållande och exalterande upplevelse för alla som engagerar sig i tilldragelsen.

Elitloppets regler

Världens 16 bästa hästar bjuds in av den tävlingsledning som arrangerar och överser den tillställning som kallas Elitloppet. Dessa hästar består alltså av den yttersta världseliten och tillsammans med sina erfarna och oftast vinstrika kuskar har de skördat stora framgångar under det föregående året. Man satsar alltid på att bjuda in de ekipage som visat på god form och som gjort bra resultat. Dessa 16 ekipage kämpar sedan mot varandra om de åtråvärda åtta platserna i det slutliga finalloppet. Vägen dit är inte helt lätt, många stupar på vägen. De fyra bästa ekipagen i varje testlopp går vidare till finalen. Det ekipage som har den bästa tiden i försöksheaten blir också den första att välja startspår i finalen.Tvåan är sedan näst på tur att få välja spår och så fortsätter det sedan tills dess att alla spår är tagna.

Elitloppet har arrangerats varje år sedan starten 1952. På den tiden gick loppet under namnet Jubileumsloppet och det arrangerades enbart för att uppmärksamma det faktum att Solvalla hade haft en aktiv travbana i hela 25 år. Sedan dess har loppet bytt namn men i övrigt så är upplägget detsamma och förutsättningarna har inte heller de förändrats. Loppet körs alltid på Solvalla, ursprungsbanan och anledningen till att loppet över huvud taget förekommer. Loppet travas dessutom alltid över samma distans. Sträckan är 1609 meter det vill säga samma avstånd som utgör en riktigt engelsk mile.

Elitloppet odds

Att spela på Elitloppet är en bra satsning. Loppet genererar ett mycket stort intresse och detta medför naturligtvis också att omsättningen ökar. Många spelare resulterar i att mycket pengar satsas och i samband med stora och frekventa satsningar ökar naturligtvis vinstsummorna. Har man tur och satsar riktigt kan man ta hem en rejäl vinst som består av en ordentlig summa pengar. Trav är faktiskt en av de spelformer som resulterar i de största vinstsummorna. Rekordbeloppet inom sporten ligger straxt över 67 000 000 kronor. En summa som inte är helt oväsentlig och det är ju inte heller alltför dålig betalning för att gissa vilken häst, eller vilka hästar, som skall vinna eller placera sig främst i loppet.

Genom att undersöka olika spelsajter kan man få tillgång till olika odds och förutsättningar för sitt spel. Naturligtvis måste man som spelare försöka hitta det bästa erbjudandet- det som kommer att generera den största möjliga vinsten. Eftersom Elitloppet är ett så pass stort arrangemang och på grund av det spelmonopol som råder i Sverige så är skillnaderna inte stora men det går ändå att hitta olika odds hos skilda aktörer.

Oavsett om man vill spela eller inte så är Elitloppet och all liv och rörelse som associerats med loppet värt ett besök. Det spelar inte någon roll om man tycker om trav, gillar livsstilen eller faktiskt kan något om hästar, Elitloppet är en upplevelse som kan uppskattas av alla. Gammal som ung, spelare eller icke-spelare, här finns det något för alla. En stor del av upplevelsen är dessutom allt omkring loppet. Elitloppet har blivit en folkfest utan dess like. Den sista helgen i maj förvandlas Solvallas travbana till platsen där drömmar antingen förverkligas eller krossas.