Betting i travsport

Vi svenskar gillar att spela. Betting och gambling har blivit ett mycket populärt tidsfördriv i vårt avlånga land. Folk spelar på casinon, köper triss-lotter och drar i armen på slot-maskiner online. En av de allra vanligaste spelformerna är dock att spela på hästar. Sverige är dessutom ett av Europas hästtätaste land så det är inte speciellt konstigt att även hästsporten är så pass stor som den är här. Det spelar ingen roll om det handlar om hoppning, dressyr, galopp eller trav – svenskarna älskar sina hästar. Kan hästarna dessutom kombineras med att man kan satsa, och förhoppningsvis vinna, pengar så är den totala lyckan gjord för de flesta. Det är svårt att sätta fingret på exakt var lockelsen ligger, men det är en intensiv sport där allt går mycket snabbt. Dessutom är det levande varelser inblandade och då vet man aldrig hur det skall gå. Kanske är det detta som gör alla sporter som involverar hästar extra spännande. Dessa stora djur, som väger i närheten av ett ton, viker sig för människors vilja och utför den uppgift som begärs av dem. Detta trots att de skulle kunna göra precis som de vill, de har ju trots allt både storlek och styrka på sin sida. Samarbete mellan häst och människa är en av de finaste och mest fascinerande relationer som finns. Dessutom kan man alltså erhålla ekonomiska fördelar baserat på detta samarbete.

Trav är faktiskt en av de allra största folksporterna. Denna sport lockar alla typer av åskådare och spelare. Det är en sport som kan uppskattas av alla, det spelar ingen roll om man är ung eller gammal eller om man har tidigare kunskaper om och erfarenheter av hästar eller inte – alla kan njuta av och uppskatta spänningen i travsporten.

Att spela på trav

Att spela på trav är både enkelt och ofta väldigt fördelaktigt för den som väljer att spela. Tack vare det stora antalet intressenter och spelare så åtnjuter branschen fördelen att kunna erbjuda riktigt stora vinstpengar. Många har vunnit stort när man spelat på hästar. I Sverige ligger det totala rekordet på över 65 miljoner kronor. Det låter helt otroligt men när det kommer till travsport är det absolut inte omöjligt att kamma hem en vinst på en så stor summa.

Stora tävlingar inom travsporten

Eftersom travsporten är så pass stor i vårt land arrangeras det såklart en hel del stora och betydelsefulla tävlingar. Allra störst är det prestigefyllda Elitloppet. Detta lopp arrangeras årligen på vad som kanske borde kallas den svenska nationalarenan för travsport- nämligen Solvalla. Till detta lopp inbjuds travvärldens 16 bästa hästar. Denna elit gör sedan upp om ära och berömmelse och inte minst den ansenliga vinstsumman på hela 3 miljoner svenska kronor.

Man skall dock inte glömma bort alla de vardagliga tävlingar som dagligen går av stapeln i travvärlden. Alla känner väl till den klassiska V75 där det gäller att identifiera och satsa på den vinnande hästen i alla de sju loppen som körs. Detta är ett riktigt stort lördagsnöje och något av en tradition för många svenskar. Något som inte så många känner till är dock att det finns en föregångare till V75. Före år 1993, det år då V75 först lanserades, så spelade man faktiskt på V65 istället. På den tiden fungerade dessa lopp i stort sett så som V75 gör idag men i och med bytet så genomgick V65 en ganska drastisk förändring. Idag körs dessa lopp inte på lördagar. Istället har loppen blivit mer frekventa och körs fem dagar i veckan. I V65 vinner man om man prickar in fem eller sex rätt. Det finns dessutom en uppsjö av andra lopp att spela på. Alla har de lite olika regler och förutsättningar, det gäller bara att testa dem och komma fram till vilken typ av spel man gillar allra bäst. Välj till exempel mellan V75, V65, Dagens dubbel, V64 och V86. Möjligheterna är oändliga- det är bara att sätta igång och spela. Kanske är det just du som kammar hem nästa riktigt, riktigt stora vinst!