Dagens dubbel

Dagens dubbel är en spelform som erbjuds av ATG, som också erbjuder de kanske mer kända spelen V65 och V75. Spelet drogs igång den 30 december 1987 och har sedan dess blivit alltmer populärt.

Så här spelar man Dagens dubbel

Som namnet anger så spelas Dagens dubbel alla dagar året om och går ut på att man ska försöka pricka in vinnarna i två utvalda travlopp. Det ökar naturligtvis svårighetsgraden att spela rätt i två lopp, men det kan även göra vinsterna stora. Varje dag spelas Dagens dubbel på någon av Sveriges trav- och galoppbanor. En enkelrad kostar så lite som 5 kronor, men vill du gardera med fler hästar blir det genast lite dyrare. Många tycker att det är kul att spela på hästar men långt ifrån alla kan något om travhästar och travsport. För dessa spelare finns Harry Boy som hjälper dig att välja ut dina hästar. Harry Boy väljer inte hästarna helt slumpvis utan det finns även lite kunskap bakom förslagen till rader, vilket visas av att många har vunnit stora pengar med hjälp av Harry Boy.

För att vinna måste du ha rätt hästar inprickade, en i varje lopp. Oddset talar om hur stor vinsten blir på så sätt att din insats multipliceras med oddset. Är oddset 4,5 och du har satsat 10 kronor blir din vinst 10 x 4,5 = 45 kronor.

Du kan spela på Dagens dubbel hos ATG-ombuden fram till klockan 20.15 på vardagar. På helgerna körs loppen lite tidigare så då blir spelstoppet på lördagar 16.00 och på söndagar 15.00. Vill du spela online kan du göra det på ATG:s hemsida eller i din mobil om du har deras app. Då kan du spela ända fram till första start av Dagens dubbel-lopp.

Kupongen fyller du i så här

Kupongen har två rader med en sifferserie 1-15. De två raderna representerar de två lopp som ingår i Dagens dubbel. Du drar nu ett lodrätt streck över den siffra som representerar den häst du vill spela på i varje lopp. Drar du bara ett streck för varje lopp har du skapat en enkelrad. Vill du gardera med fler hästar stryker du över flera siffror. För varje ytterligare häst du satsar på blir systemet dyrare.

Har du en häst i första loppet och två i det andra loppet får systemet 1x2 = 2 rader, vilket kostar 10 kronor. Har du två hästar i varje lopp får systemet 2x2 = 4 rader och kostar 20 kronor att lämna in. Dessa priser bygger på att du spelar på den lägsta nivån, 5 kronor per rad. Du kan förstås satsa mera, vilket du i så fall anger på kupongen.

Glöm heller inte att ange vilken dag dina rader avser. Kupongen ser likadan ut alla dagar så se till att du markerar rätt speldag.

Vill du se loppet för att njuta av spänningen kan du göra det på TV4. Här är sändningstiderna:

  • Måndag, tisdag, torsdag och fredag 20.36
  • Onsdag 20.48
  • Lördag 16.22
  • Söndag 16.36

Du kan även se loppen köras i Kanal 75. Dessa sändningar visas hos ATG-ombuden och det är också dessa sändningar som TV4 kör de ovan angivna tiderna. Kanal 75 är ett produktionsbolag som ägs av ATG.

Hur mycket kan du vinna?

Dagens dubbel har så kallade flytande odds och det betyder att oddsen inte är förutbestämda. Oddsen sätts beroende på hur alla spelare satsar. Är det många som satsar på en och samma häst blir oddset sämre för denna häst. Till slut kan oddset bli så lågt att det inte är någon idé att spela på den hästen. Lägg därför ditt vad så sent som möjligt före start för att undvika att satsa på en häst som inte ger något tillbaka. Oddsen i Dagens dubbel anger vad du får tillbaka som vinst per spelad krona. Prickar du in rätta hästar i de två loppen och du har satsat 100 kronor till oddset 6,5 så vinner du 650 kronor.